sâmbătă, 2 iunie 2012

Horoscop Urania Gemeni 3-9 Iunie 2012


Ţine de evidenţă faptul că Luna plină care se va construi în ziua de 4 iunie îi priveşte pe cei care s-au născut în zodia Gemenilor în mod direct. Chiar dacă este Luna plină a Săgetătorilor, totuşi Soarele fiind în Gemeni este element activ al unei relaţii, al unei construcţii astrologice esenţiale, fundamentale pentru ei.
Este un moment pe care îl vor trece cu destul de multă greutate. Vine cu stres, cu provocare, cu încărcare, iar reziduurile astrologice, energetice sunt puternice. După 7 iunie Mercur, patronul lor, va părăsi semnul natal şi va intra în Casa banilor dându-le o dorinţă uriaşă de a fi economi, le induce un spirit care ar fi fost bine să se manifeste şi înainte, dar abia acum, de parcimonie, de prudenţă, de precauţie.
Atât eclipsa de Lună, fie ea şi parţială, cât şi contextul perioada ansamblu al Lunii pline, cât şi întregul fenomen de trecere al unor planete prin semnul Gemenilor, îi transformă pe aceştia în nişte vedete. Lor ar trebui să li se întâmple în permanenţă câte ceva, pe ei acest periplu astral nu-i lasă în pace şi îi obligă să fie activi şi prezenţi chiar dacă ei nu doresc asta. Este mai bine zis, un termen uşor metaforic şi literar, este un fel de hărţuire astrală ceea ce se întâmplă cu aceşti nativi.
Astrele nu le dau pace şi îi obligă să ia parte activă la o serie de evenimente, chiar dacă nu este lucrul cel mai bun, chiar dacă evenimentele îi privesc doar indirect. Ba, mai mult, şi ei se lasă duşi de val şi nu fac niciun fel de gest de împotrivire sau de reziliere a acestor contracte astrale. Se bagă în toate problemele lor şi ale altora, doresc să fie prezenţi, deşi bine ar fi să nu fie chiar atât de prezenţi. Impactul emoţional este uriaş, ca şi impactul social, ca şi şi vizibilitatea, comentariile, bârfele, admonestările, sancţiunile, ripostele sunt la ele acasă.
Nu este lucrul cel mai bun care se poate întâmpla cuiva născut în acest context, deşi unii au impresia că aşa e bine să trăieşti, efervescent, în prim-plan, asumându-ţi, zic ei, orice fel de risc. În sfârşit, e o percepţie, e o viziune, este o atitudine, dar ori de câte ori încep să plătească şi îşi dau seama că preţul este prea mare, să nu se vaite, pentru că ei au dorit să fie într-o astfel de ipostază efervescentă, eclatantă şi şampanizantă în care nu există chip să pui capac sau să închizi sonorul unei manifestări umane. Râd, vorbesc, cântă, strigă, discută, obosesc pe toată lumea cu întrebările, cu afirmaţiile, cu declaraţiile, cu mărturisirile sau cu somaţiile.
Ei vorbesc, ei lansează acuzaţii, ei lansează tot felul de avertismente, ei promit, ei pedepsesc, ei fac ordine, ei fac dreptate şi la un moment dat este şi firesc ca cei de pe margine, cei din preajmă, spectatorii să se întrebe „Dar de ce atâta agitaţie?” Într-adevăr, există o lipsă de motiv temeinic, este o sterilitate reală, astrală, în toată această convulsie umană.
Mult mai înţelept ar fi şi mult mai bine ar fi dacă ar putea să abandoneze acest teatralism exagerat, această participare mai mult de figuraţie, decât de vocaţie, şi să-şi vadă, unii, de sănătate, de meserie, de examene, de şcoală, de copii, de viaţa sentimentală, de viaţa intelectuală, de carieră, de avere şi aşa mai departe. Deocamdată, atenţie, încă este bine pentru că după 11 iunie va intra Jupiter, o planetă pe care mulţi o iubesc pentru că ea este asociată în manualele de astrologie cu noţiunea de mare benefic. De aici toată lumea are impresia că ori de câte ori intră Jupiter în semnul lor natal au de-a face cu lapte şi miere timp de aproximativ un an.
Uită însă întreaga bogăţie de semnificaţii, conotaţii şi vocaţia de uriaşă complexitate a planetei Jupiter, care aducând cu ea dreptatea, o aduce şi pe aia imanentă, adică dreptatea nu este pe ideea „Să vezi ce bine îi dau eu la cap lui Popescu”, ci mai vine şi cu dreptatea imanentă, „Ia stai să vezi cum o să plătesc eu pentru greşelile din trecut”.
Şi începând cu 11 iunie Jupiter va intra în Gemeni şi registrul se va schimba, se va schimba radical. Cred că un drum pe la biserică este bun pentru toată lumea, o mică taină, o spovedire, o mărturisire, un regret, o recuperare de imagine, de drum pierdut, o reechilibrare şi o renunţare la gratuităţile cu care s-au confruntat şi cărora s-au dedat cu mare voluptate timp de un an de zile. Cred că timpul răfuielilor şi tuturor disputelor a trecut.
Asta cred eu din punct de vedere astrologic, chiar dacă pentru unele structuri timpul răfuielii încă nu a trecut, ba, dimpotrivă, el este alimentat cu vârsf şi îndesat. Este o etapă în care multe planete atrag atenţia că Gemenii pot să o ia în acest moment pe drumuri colaterale, anapoda, oricât de frumoase şi picante ar fi, tot colaterale rămân. Poate că vocaţia acestei eclipse parţiale de Lună să stea şi în posibilitatea de a aduce revelaţii esenţiale, limpeziri necesare şi atitudini înnoitoare.

Niciun comentariu:

Filmari & Foto evenimente festive

Photobucket

Chat Urania

Momentan indisponibil

Slabeste Rapid